По-рано този месец от профсъюза поискаха оставката на Галя Кондева

Здравният министър Галя Кондева и Синдикат „Защита“ отново седнаха на една маса, за да разговарят за заплатите в сектора.

Възможно ли е увеличение на заплатите на медиците

Проблемите с възнагражденията бяха обсъдени на 6 юни, когато имаше готовност да започнат и протести. От профсъюза поискаха и оставката на министър Кондева заради идеята при липсващ нов колективен трудов договор - основните заплати на лекари, сестри и санитари да бъдат замразени за още една година.

Здравният министър се срещна с националния синдикат "Защита"

От синдикат „Защита“ твърдят, че увеличението на възнагражденията в Спешната помощ е едва 5 лева, а не 10%, както беше обещано с актуализацията на клиничните пътеки. Профсъюзите бяха категорични, че ако и днес няма споразумение, заедите в сектор "Здравеопазване" от цялата страна ще излязат на палатков лагер.

"Нагласата ни преди разговорите е да получим пълна информация как са разпределени обещаните 13 милиона лева. И евентуално да ни кажат как са завишени заплатите, защото те са различни за различните професии и центрове. В един момент бъркотията е доста голяма. Има оплаквания за едно несправедливо разпределение на средства", заяви преди срещата в МЗ Красимир Митов от Синдикат "Защита".

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase