Колко често ползвате машинка за пукане на черупката на яйца

Какво прави едно домакинство типично немско? Един от първите подаръци, донесен от приятели на новонастанила се домакиня, били хляб и сол. Това е традиционно пожелание – да не оставя домакинството без храна. Друг подарък била е машинка за пукане на черупката на яйца.

Пътуването на всички германци започва с документ, който доказва чие е домакинството и той се добавя към другите папки с важни документи на всеки германец.

Какво правят германците, когато се разболеят

Чехлите, ножовете, разнообразни почистващи препарати, стъргалка за готварски плот – предметите в немското домакинство символизират ценностите на собствениците му. Всеки германец би държал в дома си горчица и надеждно яке за дъжд. Домакинството се развива постоянно и с течение на времето става отражение на хората, които живеят в него.  

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase