След градушките показахме колко бързо умеем да действаме, каза служебният премиер Димитър Главчев

Очаква се кабинетът да одобри размера на новата пенсия за старост. От 276, трябва да стане 307 лева.

В началото на днешното заседание на Министерския съвет премиерът Димитър Главчев коментира срещата в Швейцария, настроенията в ЕП и справянето с бедственото положение у нас след градушките.

„Всички се убедиха как бързо умеем да действаме. Когато изпадат в бедствие, на българските граждани трябва да се помага своевременно”, каза премиерът Димитър Главчев за работата на МС в последните дни. Той призова и бъдещото правителство да работи по същия начин.

 

Каква е конституционната процедура за съставяне на ново правителство (ОБЗОР)

Относно конференцията за мира в Украйна Главчев каза: „Това е първата такава среща на високо равнище. Над 80 страни присъстваха, повечето се обединиха, а всички държави на ЕС подписаха това комюнике. Това е пътят към справедлив и траен мир. Всички предложения трябва да бъдат съобразени с международното право, Хартата и Устава на ООН, за да бъде траен мирът”, добави той.

СНИМКИ ОТ ПЪРВОТО ЗАСЕДАНИЕ НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ВИЖТЕ ТУК

Главчев посочи и основните теми на конференцията: ядрената безопасност, корабоплаването в Черно и Азовско море и обстрелването на търговки доставки, връщането на военопленници и депортирането на 20 000 украински деца в Русия и Беларус.

Служебният премиер сподели, че в ЕП има „много сериозна настройка да се формира коалиция между Европейската народна партия, социалистите и „Обнови Европа”.

ВСИЧКО ЗА РАБОТАТА НА 50-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase