Билет за многократен вход спестява време и пари

Кои са местата, които е препоръчително да посетите в Атина? Разхождайки се из хълма Филопапо в Атина – гигантски и каменист парк, може да видите различни гледки към Акропола, дори към Егейско море.

Площад „Монастираки” е в сърцето на Атина. Тук са различни пластове от историята, събрани само на едно място. От едната страна е църквата на Дева Мария Пантанаса от Византийската епоха. От другата страна е джамията Цистаракис от Османската епоха. Метростанцията на този площад е изградена в неокласически стил. 

Флоренция е мястото, където изкуството и кулинарията се срещат (ВИДЕО)

Историческият квартал „Плака”, известен със своите цветни сгради е в подножието на Акропола. В близост е библиотеката на Адриан, построена през 132 г. след Христа и Римската агора от 1 в. преди Христа. Билет за многократни пропуски дава възможност в продължение на 5 дни да посещавате археологическите места. Ако си купите пропуск в Плака, може да пропуснете дългата опашка на Акропола. Ако сте в Атина, не пропускайте да видите Музея на Акропола. Той е построен върху древен град.

Вечерите може да изберете някои от гръцките заведения, в които има споделени плата. Те са чудесно мезе за ципуро. 

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase