Събитието цели да се противопостави на Прайд Фест в столицата

За четвърта година се проведе шествието в подкрепа на традиционното християнско семейство.  

 „Шествие на семейството” започна от пространството пред храм-паметника „Св. Александър Невски”, мина по централни софийски улици и стигна до площада пред НДК.

Организаторите не крият, че това е контрасъбитие на провеждащия се тази вечер „София прайд”. На „Шествие на семейството” присъстваха и политици, а участниците и организаторите отправиха апел към държавата за по-сериозна политика по отношение на демографската криза.

Дебат: "За" или "против" София Прайд Фест

Традиционното българско семейство отново беше защитено с шествие по улиците на София. Мероприятието беше проведено успоредно със София Прайд.
 

 

„Напълно нормално всяко политическо движение да има своя алтернатива, а ние вярваме, че „София Прайд” е политическо движение с политически искания. Следователно ние правим алтернативно движение. Това, което искаме да кажем, е също, че една страна, която според ООН е най-бързо изчезващото място на света, да има демографска стратегия”, заяви Кристиян Шкварек, председател на фондация “Консервативно общество” и съорганизатор на събитието.

"За нас е изключително важно да възпитаме децата си в изконните християнски ценности”, каза Димитър. Той се включи в шествието заедно с цялото си семейство.

И докато църквата и тази година се обяви със своя позиция срещу „София прайд”, подкрепата й беше дадена за мероприятието за християнското семейство, което започна пред храма „Св. Александър Невски”.
„Мисля, че традиционното семейство трябва да бъде подкрепено и мисля, че има разделение, за да има две такива инициативи, но според мен изкуствено се подклажда”, казва Александър.  

Да защитят християнското семейство бяха и известни личности като Кубрат Пулев и Деси Добрева.

„Аз съм част от това българско семейство – опитвам се да създам такова карсиво и традиционно семейство, в което децата се отглеждат с грижа и любов”, каза певицата Деси Добрева.

Политици също подкрепиха инициатива за християнското семейство.

„Тази година за първи път видяхме такъв наплив на политическа подкрепа, всяка година изпращаме писмо до политическите партии”, заяви Кристиян Шкварек.

„Нямаме нищо против различните, но не искаме те да налагат своите виждания”, заяви Румен Христов.

„Семейството е най-силното нещо”, каза Младен Маринов-

„Не само християнското семейство, но цялото общество е в упадък”, заяви Костадин Костадинов.

От „Александър Невски” шествието тръгна по улиците на София. И стигна до НДК.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase