Неспазването на правилата се превърна в тенденция в цялата страна

Зачестиха инцидентите с електрически тротинетки. В четвъртък в Русе мъж с тротинетка беше ударен от кола. По-късно стана ясно, че 46-годишният мъж е починал в болница. По първоначална информация е пресичал с тротинетката си оживен булевард в разрез с правилата. Полицията разследва случая.

Почина водачът на тротинетка, блъснат от кола в Русе

В редица градове на страната само през тази седмица са регистрирани сериозни произшествия с тротинетки, а в бургаско за ден пострадаха двама. Заради честите произшествия в Русе общинските съветници взеха решение да забранят движението на тротинетки по всички пешеходни зони.

Зачестяват и сигналите на граждани, заради това, че в местата за разходка покрай тях профучават тротинетки с доста висока скорост. Това стана и причина в Русе движението на електрическите превозни средства да бъде забранено абсолютно навсякъде, с изключение на велоалеите и улиците за обществен транспорт. Контролът се осъществява от общинска полиция. Въпреки това правилата не се спазват.

Шофьор прегази тротинетка на кръстовище в София и избяга

„Извършени са 16 произшествия, има 19 ранени”, каза Георги Игнатов, директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“ в Община Русе. „Съставени са 50 акта - те са указани в наредбата от 10 до 300 лева за гражданите и от 20 до 500 лева за юридическите лица”, добави той.

В Средец 29-годишен мъж с тротинетка е с опасност за живота, след като катастрофира сам. В Бургас с тежки травми е 32-годишен мъж, в село Топчийско 11-годишно дете е със сериозни наранявания след падане от тротинетка. На пътя за Карнобат 59-годишен се преобръща сам.

Още по темата вижте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase