Бил пиян, приели го втори път за изчистване на организма

Освободиха без обвинение охранителите на пловдивската болница „Свети Георги“, които повалиха на земята пациент на лечебното заведение, който часове по-късно издъхна. Мъжът е британски гражданин. Той се бил държал арогантно и е бил в нетрезво състояние, обясниха тази сутрин от болницата. Частната охранителната фирма излезе с позиция до NOVA, че служителите са действали  професионално. Британският гражданин е на 68-години. Докаран е с линейка в Спешното отделение на болницата.

Имало ли е агресия от охранители към британец, починал в пловдивска болница

„Употребил е сериозно количество алкохол в жилище в Пловдив. След падане от собствен ръст контузва главата си и с оплаквания от главоболие, екип на Центъра за спешна медицинска помощ го транспортира до Спешен хирургичен кабинет. Пациентът е бил в стабилно общо състояние с добри показатели”, каза доц. д-р Кирил Атлиев - началник на „Спешно отделение“ УМБАЛ „Св.Георги“- Пловдив.  

 

След прегледи и изследвания дежурните хирурзи преценили, че състоянието му не изисква да бъде хоспитализиран. Въпреки това му е предложена хоспитализация, която той отказва и след два часа напуска спешния хирургичен кабинет, уточни доц. Атлиев. 

По данни на разследващите британецът останал пред болницата и настоявал отново да бъде прегледан. Така се стигнало до конфликтната ситуация с охранителите. След блъскането и падането на земята е приет повторно. Второто постъпване в болница е за да бъде изчистен организма му в Клиниката по токсикология.  

"Той е приет не заради това, че значително му се е изменило общото състояние в аспект да се усложни и утежни, а той е приет, защото е изпуснал тазовите резервоари, за да може да бъде почистен, изчистен. След което е транспортиран с наш екип до Клиниката по токсикология”, обясни д-р Атлиев.

Там няколко часа по-късно британският гражданин почива. Докторите отричат да има лекарска грешка и подценяване на състоянието. 
„Ни най-малко нямам такова съмнение от това, което видях, от това което е направено”, каза началникът на Спешното отделение.

В болницата тече вътрешна проверка с разпит на лекари и преглед на документация. От охранителната фирма заявиха, че са действали професионално, дори повикали полиция, която си тръгнала, защото случаят не бил за тях.

„При пристигането нашите охранители установяват лице в явно нетрезво състояние и в лош външен вид, което да лежи на земята на около 20 метра от входа на болницата. То се е държало арогантно, използвайки нецензурни думи на английски език. При опит да не бъде допуснато вътре, след съприкосновение с наш служител и под влияние на алкохол губи равновесие и пада на земята, където остава да лежи”, гласи позицията на охранителната фирма.

Прокуратурата разследва дали е допусната лекарска грешка и дали агресията, проявена от охранителите е влошила състоянието на пациента.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase