Президентът Румен Радев ще представлява България на Срещата на върха на НАТО, поясни дипломатът

„Очевидно не е лесно упражнението за съставяне на нов кабинет, възможно е да се удължи във времето. Дори да се направи кабинет на малцинството, залагам на запазване на комбинацията - президент Румен Радев и служебен премиер и външен министър Димитър Главчев за участие в Срещата на върха на НАТО във Вашингтон”. Това заяви бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. Тя поясни, че делегацията вече е регистрирана. „Ние бяхме последни, добре че я удължиха с три дни”, каза дипломатът. 

Киселова: Президентът дава време на партиите за съставяне на правителство

„Президентът Румен Радев ще представлява България на тази среща. Той ще получи позицията на страната ни такава, каквато е подготвена. Той може да си позволи някой нюанс, някое прилагателно, но смятам, че няма да има промяна”, каза дипломатът.

На тази среща ще се решава въпросът за сигурността на Европа, за това как Европа да бъде сигурна и защитена, а НАТО да бъде силна като организация. На Срещата във Вашингтон трябва да се продължи случилото се във Вилнюс. Там не беше отправена пряка покана към Украйна за пряко членство в Пакта. И сега не се очаква такава покана, поясни Поптодорова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase