Лек автомобил блъсна пешеходка и се удари в дърво

Тежка катастрофа с три жертви е станала на пътя между софийските села Световрачене и Локорско. Лек автомобил е блъснал велосипедистка, движеща се по пътя. При опит да избегне удара, колата излиза от платното и се удря в дърво. Загинали са колоездачката - на около 60 години, шофьорът и неговия спътник - мъже под 30-годишна възраст.

23-годишен изгоря в колата си след тежка катастрофа на пътя Пловдив-Асеновград

Сигналът за инцидента е подаден в 01:37 ч. в нощта срещу вторник, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в София. Пътят беше затворен с часове.

От Спешна помощ заявиха за NOVA, че поради много тежкото състояние на жертвите първоначално се е считало, че те са две. Лекарката, която се е отзовала на сигнала, е посочила, че през живота си не е виждала по-тежък случай. По думите ѝ очевидно скоростта, с която се е движел автомобилът, е била много висока.

В социалните мрежи се появи информация, че починалата жена е била видяна да се разхожда там няколко часа по-рано и е подаден сигнал към 112. Дали обаче има такъв получен сигнал от МВР не уточняват. По случая е образувано досъдебно производство и тепърва предстои да се изясни както скоростта, с която автомобилът се е движел, така и причините за инцидента.

Тази сутрин колата беше откарана към паркинг на Столичната дирекция на вътрешните работи, където ще остане за експертизи.

Информация: Алис Дамянова

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase