Руският следствен комитет е започнал разследване по случая

Пътнически влак е дерайлирал в северната част на Русия, предаде "Ройтерс", като се позова на руската държавна железопътна компания. Инцидентът е станал в република Коми, в Северозападния федерален окръг. 

Двама души са загинали, а още 40 са ранени при излизането на девет вагона на влака от релсите.  Властите съобщиха, че са издирвали 15-годишна пътничка, която е открита жива. Инцидентът е станал към 18 часа вчера вечерта, в автономната област Коми. Във влака са пътували над 200 души. Започнало е разследване, което трябва да установи причината за инцидента.

Според ТАСС композицията е имала общо 14 вагона и в тях са пътували 232 пътници, като от тях около 70 са пострадали. Влакът се е движел по направление Воркута-Новоросийск, допълва ТАСС. Дерайлирането на девет вагона от него е станало на прелеза "Инта-1-Угольный" в Република Коми.

Към мястото на инцидента са се отправили оперативни служби и се взимат мерки за оказване на помощ на пътниците. Движението на влаковете по направлението е преустановено.

Руският следствен комитет е започнал разследване по случая. Ръководителят на Република Коми Владимир Уйба е отпътувал към мястото на дерайлирането на композицията, допълва агенцията.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase 

Източник: Габриела Големанска, БТА