Пред NOVA Михайлов обясни, че не подкрепя кабинета "Желязков"

След представянето на проектокабинета на ГЕРБ-СДС в профила си в Х идеологът на партия "Величие" Ивелин Михайлов призова депутатите от негова група да подкрепят предложения състав на правителство. Впоследствие се оказа, че той е станал жертва на хакерска атака.

Пред NOVA Михайлов обясни, че личният му профил е бил обект на чужда намеса, а той лично е категоричен - не подкрепя кабинета "Желязков". По думите му парламентарната група на "Величие" ще гласува против, но допусна, че е възможно петима от депутатите да подкрепят. Михайлов обаче не пожела да уточни кои са въпросните народни представители. 

"Някой неправомерно е овладял контрола върху моя профил и започнал да пише съобщения, които не отговарят на истината, напротив аз съм против подкрепата на този кабинет. Това е част от цяла медийна атака, като казвам медийна ще видите може би ще е предимно в социалните мрежи. Ще завърши в края на седмицата с информация от влогъри, които целят да дискредитират моята личност. Групата на "Величие" ще гласува против, но има отделни депутати, които е възможно по някакъв начин да са съблазнени", каза той пред NOVA. 

Първият мандат – връчен: ГЕРБ-СДС предложи 7 министри от служебния кабинет (ОБЗОР)

"Някой неправомерно е взел контрола на профила ми в платформата Х и е написал лъжовно изявление от моя страна. Това е още едно доказателство за непочтеността на системата в България и увеличава моите сили за борба с тях. Вярвам, че споразумение с дявола в този момент не може да има". Това написа Михайлов в профила си във Facebook по повод появилата се на страницата му в Х публикация, в която той призовава депутатите от партията да подкрепят правителството на ГЕРБ-СДС. 

"Възраждане": Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ и ДПС

"Въпреки, че съм само обикновен член на партията, ще препоръчам на депутатите от “Величие” да подкрепят кабинета, предложен от Росен Желязков и ГЕРБ. Моментът е такъв, че трябва национално обединение. “Величие” вече управлява с ГЕРБ във Ветрино, най-красивата, богата и просперираща община в България, където се завърнаха хиляди българи от чужбина. Няма причина да не можем да постигнем същото и за цяла България", гласи поста в Х, за който Михайлов твърди, че не е писан от него.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase