Новата определена дата е 18 септември

Съдията в Ню Йорк, който води делото срещу Тръмп за пари срещу мълчание, отложи за 18 септември произнасянето на присъдата на кандидата за президент на републиканците, предаде "Ройтерс", като се позова на съдебни документи.

Байдън: Решението за частичен имунитет за Тръмп е "опасен прецедент"

По-рано днес беше съобщено, че прокурорите по случая, нямат нищо против подобно отлагане след важното решение относно имунитета на Тръмп, взето вчера от Върховния съд.

Делото касае укриване на купуване на мълчание на порнозвезда, за да не проговори тя за интимни отношения с Тръмп. Той отрича да е имал връзка с нея.

След решението на Върховния съд на САЩ: Протест във Вашингтон срещу имунитет за президента

Първоначално Тръмп, който отново се кандидатира за държавен глава, трябваше да чуе присъдата си на 11 юли. Преди седмици съдебните заседатели решиха, че милиардерът е виновен за плащания към порноактрисата Сторми Даниълс.

Сериозен обрат настъпи след решението на Върховния съд от понеделник. Висшите съдии постановиха, че предишните президенти имат частичен имунитет за действия, извършени в качеството им на държавни глави. Адвокатите на Тръмп поискаха присъдата му в Ню Йорк да бъде отменена.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Габриела Големанска, Владимир Арангелов, БТА