В 9:30 започва делото срещу близнаците, обвинени в укривателство на тялото на убития Димитър Малинов

Жителите на Цалапица на нов протест пред съдебната палата в Пловдив. В 9:30 започна делото срещу близнаците, обвинени в укривателство на тялото на убития Димитър Малинов. Протестиращите настояват прокуратурата да промени обвинението им и те да бъдат съдени като съучастници в убийството.

Разпитът на Дебора Михайлова в съда продължи близо 5 часа

Съдът вече разпита екстрадирания от Дания Рангел Бизюрев. Сега по делото трябва да бъдат изслушани няколко свидетели и вещите лица, изготвили експертизите.

Убийството в Цалапица: Внесоха в съда обвинението срещу Рангел Бизюрев

„Искаме нов следствен експеримент, искаме делото за укривателство да бъде приобщено към делото за убийство. Те са съучастници в убийство, а не укриватели. Борислав Динков от самото начало участва, в последствие и другият близна. Всичко прехвърлят на Рангел Бизюрев”, заяви Атанаска Бакалова, майката на Димитър Малинов.

Според  нея има съществени разминавания в показанията на основния заподозрян Рангел Бизюрев и това, което казват близнаците. Тя твърди, че Бизюрев е бил заплашен да поеме цялата вина за случилото се.

„Рангел не признава за смъртоносните удари, казва, че ударите са в торса, не в лицето. А знаем, че ударите, убили Митко, са нанесени в лицето”, каза Бакалова.

Протестиращите поискаха близнаците да не бъдат освобождавани с по-лека мярка.

В сряда пред съда се готви нов протест, когато ще започне делото срещу екстрадирания Рангел Бизюрев.

Повече гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase