Участъкът временно е затворен за движение

Двама души загинаха при катастрофа на главния път София-Варна. Сблъсъкът е между два автомобила - единият таксиметров. Загинали са водачът и пътник в таксито. Инцидентът е станал при разклона за село Кесарево, Община Стражица. 

 СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Другият автомобил е управляван от 17-годишно момче, което също е пострадало. Откарано е във Великотърновската болница. Пробата му за алкохол е отрицателна. Ще му бъде взета кръвна проба за химичен анализ.

Родителите на убитите Ани и Явор: Човешкият живот в България не е ценен

Инцидентът е станал в участък с три ленти. Леката кола, управлявана от младежа, навлязла от крайна дясна в крайна лява лента и се ударила в таксито. В таксиметровия автомобил пътували двама братя от Горна Оряховица – на 66 и 68 години. Те отивали на риба, но загинали на място. Неправоспособният шофьор пък е с два счупени крака. Той е родом от село Родина.

Причините за произшествието са в процес на изясняване. Участъкът остана затворен за движение близо 9 часа. Екипи на полицията отклоняваха автомобилите през село Моравица.

По случая е започнало досъдебно производство. Наблюдаващият случая прокурор е преценил, че има достатъчно доказателства за привличане на непълнилетния водач като обвиняем, посочват от Окръжна прокуратура – Велико Търново. Младежът е задържан за срок до 48 часа и предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase