Христо Панчугов пък посочи, че в момента се руши имиджът на партията

Положението в ДПС е "бий ме, обичам те", защото от няколко дни текат клетви във вярност, обяснения в любов, но също така - и удари по кокалчетата, мръсни номерца. Пеевски е като изпълнителен директор на тази корпорация, който може да бъде сменен. Ако не е в ДПС обаче, това ще е край на политическата му кариера. Това каза политологът от Българския институт за правна инициатива Теодор Славев в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Според него най-вероятно при конфликта в ДПС става въпрос за пари. "Каква ще е съдбата на съпредседателя и партията не се знае, но ще има електорални щети. Очевидно има спор и конфликт, който се решава през структурите, за чието управление тече борба. Те ще вземат решението и именно затова се говори за колективно начало. В тази битка обаче Доган ще победи", коментира Славев. 

Симеонов: Цепнатината в ДПС може да доведе до технически кабинет

Политологът Христо Панчугов посочи, че нещата в ДПС са многопластови и има разделение. "Не мисля, че то е породено по оста евроатлантическа-проруска ориентация. Конфликтът тепърва ще се развива и ще има последици далеч отвъд предстоящите решения на ПГ. Какво ще се случи с партията е сериозен въпрос, не само заради баланса, който държи ДПС, но и заради стабилната подкрепа от компактното етническо малцинство", смята той. 

По думите му в момента се руши имиджът на ДПС. "Без значение как ще приключи сблъсъкът, за партията няма позитивен изход, който да я върне в предишната позиция. Ако всичко това е по план или има сценарий, то той е изключително лошо замислен", допълни Панчугов. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase