Към настоящия момент обвинението е за 31 човека

Двама лекари от Пловдив попаднаха в ареста за източване на пари от Здравната каса. Единият е управител на медицински център и е на 55 години, а другият - на 54. Обвинението срещу тях е за извършена документна измама.

Фармацевтите и НЗОК се разбраха за финансирането на лекарствата

„Районната прокуратура наблюдава досъдебното производство. И двамата лекари са задържани за 24 часа”, каза обвинителят Димитър Костов.

По думите му жена подава сигнал до прокуратурата, след като прави справка в интернет за това какви процедури са ѝ правени през годината. Тя открива, че по документация е ходила на физиотерапия, но в действителност това не е така.

„Към настоящия момент обвинението е за 31 пациенти. Единият задържан е общопрактикуващ лекар – той насочва с направления хора към медицински център за физиотерапия”, каза Костов.

Според комисар Георги Боюклиев, началник на отдел "Икономическа полиция" към ОД на МВР-Пловдив, лекарите са издали около 1000 направления, които тепърва ще бъдат разследвани.

 

Тази сутрин центърът посреща пациентите с надпис:“ Кабинетът няма да работи!“ Още днес прокуратурата ще поиска постоянното задържане на двамата медици.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase