Това заяви председателят на ДПС

Председателят на ДПС Делян Пеевски коментира отправените към него нападки, че заплашва депутати от партията. Подобно твърдение направи другият председател Джевдет Чакъров.

„Изключително несериозно е Чакъров, който постоянно звъни, натиска всички и заплашва, да твърди, че аз го правя”, заяви Пеевски.

ДПС изключи още 17 депутати от парламентарната си група (ВИДЕО)

На въпрос какво се случва в партията, Делян Пеевски отговори: „Моят прочит е, че определени хора искат да разрушат ДПС. Не мога да повярвам, че това го прави почетният председател. Винаги съм бил за обединение, и днес съм за обединение”. „Който дели партията – си е за негова сметка”, обобщи председателят ѝ. „Още когато беше председателският съвет, ви известихме колегите какво правят. Те се опитват да го преписват на нас”, каза Делян Пеевски по повод обвинения за тормоз и натиск и допълни „На тяхната съвест е това, което се случва в момента - тормозът над всички”.

По-рано стана ясно, че още 17 народни представители са изключени от парламентарната група на ДПС. „Тези колеги на практика се самоизключиха. Те направиха фракция „ДПС 17”, смята Пеевски.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase