Той е известен на полицията

29-годишна жена е убита в хотел в Пазарджик, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Сигналът за лежаща в безпомощно състояние жена е получен около 20 часа в събота. Пристигналите медици от Спешна помощ са установили, че тя е починала, а по тялото ѝ имало следи от пробождания. 

Убитата се оказала 29-годишна майка на четири деца от пловдивското село Триводици. Тя влязла в хотела, бягайки към стаята си. Настигната е по стълбите между първия и втория етаж, където била убита. Разследващите уточняват дали тя била отседнала сама в хотела, или с друг мъж. „Съдебно-медицинската експертиза е установила, че се касае за четири прободни рани, нанесени със значителна сила в тялото на пострадалата. Три от тях най-вероятно са пробили белия дроб, което е непосредствена причина за настъпилата смърт”, обясни наблюдаващият прокурор Тихомир Гергов.

81-годишна жена е била убита в Монтанско

Роднините на жертвата твърдят, че преди две седмици тя напуснала къщата си в село Синитово, тъй като системно била малтретирана от 35-годишния Николай Куртов, с когото от година живеели на семейни начала. Преди месец се разделили. „Тя от него бяга. Не искаше с него да живее, защото той я биеше, тормозеше я. Дори я караше да проституира”, разкри лелята на убитата жена Божурка Илиева. Според брата на жертвата Николай Найденов сестра му многократно подавали сигнали в полицията.

Заподозреният 35-годишен мъж от град Септември е задържан. Той има десетки криминални прояви, многократно осъждан е за кражби, нанасяне на телесни повреди и прокарване в обращение на фалшиви пари. Знае се, че преди година той излязъл от затвора, където излежал присъда за разпространение на фалшиви пари.

След убийството заподозреният избягал и се укрил при свои роднини, където часове по-късно бил открит и задържан от полицията. Открито и иззето е оръжието на престъплението. По-късно от прокуратурата съобщиха, че 35-годишният Н.К. е привлечен като обвиняем. Предстои да бъде поискана мярка „постоянен арест”. „Мотивът е ревност, както се изтъква до момента от обвиняемия. Повдигнато му е обвинение, а наказанието за умишлено причинена смърт при условията на опасен рецидив е от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна”, подчерта наблюдаващият прокурор.

На местопрестъплението е извършен щателен оглед, иззети са веществени доказателства. Трупът е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase