Председателят на ПГ на „БСП за България“ коментира актуалните теми

Най-важното е накрая да има стабилен кабинет в България, който да се занимава със сериозните проблеми на държавата. Според БСП един от тези проблеми е здравеопазването – уж е безплатно, но някой съмнява ли се, че е платено? И докога ще се протектират частни болници за сметка на държавни и общински и най-вече - за сметка на здравето на българските граждани? Това заяви председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов в кулоарите на парламента.

„Еднакво ли живеят хората, според това какво изработват, или за пореден път сме свидетели на безкрайни неравенства и отваряне на „ножицата“ в двете ѝ крайности? Това може ли да се случва в една Европа в XXI век?“, запита още той във връзка със социалните придобивки, които също са приоритет за социалистите.

Като приоритет Гуцанов открои още икономиката, енергетиката и образованието. „Необходимо е стабилно управление на държавата и да престане това безумие – за 3 години 7 пъти предсрочни избори“, каза той.

Борисов: Никой не се е борил с Вълка толкова, колкото мен

Председателят на ПГ на „БСП за България“ подчерта, че кандидатът за министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева се нуждае от време, за да види кои министри да предложи, кои ще останат от старите министри и кои ще бъдат заменени. „Това не може да стане за 48 часа. В крайна сметка говорим за управлението на държавата. Независимо, че кабинетът е служебен, все пак трябва да има едни смислени и нормални министри“, добави той.

„Нека видим състава и тогава ще може да коментираме какво се вижда от това, което ще излезе като кандидати за министри“, заяви Гуцанов в отговор на въпрос дали според него има намеса в избора на ресорни министри.

Гуцанов каза още, че не познава Румен Гайтански-Вълка, но „тегленето на необезпечен кредит от 150 милиона лева е доста притеснително“. „Най-вероятно има някаква протекция, ако всичко е така, както се коментира в момента в публичното пространство“, отбеляза Гуцанов.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС