Полицията предприе извънредни мерки за намаляване на рисковете от катастрофи

В последния от серията почивни дни - засилен трафик по основните пътни артерии. Полицията предприе извънредни мерки за намаляване на рисковете от катастрофи.  Само за изминалото денонощие са спрени 32-ма шофьори, които са употребили алкохол и 15, които са под въздействието на наркотици. Не липсваха и пътни инциденти.

Засилен трафик от Гърция към България в последния почивен ден

Трафикът от Гърция:

На границата с южната ни съседка опашката през целия ден вървеше относително бързо. На пунктовете проверките се правеха експедитивно и забавяне почти нямаше. Време обаче изискваше да се премине през пункта за тол такси в Гърция преди границата.

Преди Кресна обаче се оформи огромна тапа. Малко след 19.00 ч. колоната от коли на АМ „Струма” преди кръговото кръстовище е 5 км. Конкретна причина за задръстването нямаше. Единственото обяснение се криеше в огромния трафик. А в него веднага започнаха да се проявяват онези, които не търпят движение в колона.

„Имаше шофьори, които искат да минат през аварийната лента. Едните искаха да се саморазравят с нас. Били бързали за летището”, коментира един от пътуващите.

Гл. инсп. Близнаков: Това лято отчитаме по-малък брой жертви на пътя спрямо 2023 г.

А  Кресненското дефиле аварира автомобил на „Пътна помощ”. Заобикалянето му предизвика нова тапа точно преди Кривия тунел.

Трафикът на АМ „Тракия”:

Не малко българи се оказаха за дългата серия почивни дни и на родното Черноморие. Прибирането от морските курорти причини задръствания по АМ „Тракия” през целия ден. По обяд лека катастрофа в лявата лента в посока София при 305 км създаде сериозна тапа. Това наложи колите в двете ленти на магистралата да се движат с 10 км/ ч. Шофьори сигнализираха, че въпреки взетите мерки от МВР, тежкотоварният трафик не е бил ограничен в следобедните часове по магистралата и това е затруднило движението в определени участъци. А катастрофа в началото на прохода „Шипка” също затрудни движението. Два автомобила се сблъскаха. Инцидентът се размина без жертви и пострадали.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase