Акцията е на Антикорупционната комисия

Спецакция в хасковската община Минерални бани. Разследващи от Антикорупционната комисия влязоха в кметството и в имоти на близки до дългогодишния кмет Мюмюн Искендер.

В полицията в Хасково за разпит отидоха Искендер, негови близки, както и служители в общината. Очаква се поне четирима от тях да бъдат задържани.

Смениха директора на полицията в Пловдив

Малко след началото на работното време разследващите влизат в Община Минерални бани. Почти по същото време полиция и жандармерия отиват и пред хотелите на сина и дъщерята на Искендер. Самият той по това време е извън страната. Часове по-късно се върна в кметството.

„Имам повикване от тези, които са пренаселили общината, че трябва да ги удостоя с тази чест да се върна от Турция, че имало някакви проверки”, каза кметът.

Според неофициална информация се разследват злоупотреби както с евросредства, така и с бюджетни пари.

„Нямам притеснения, защото всичко многократно е проверявано. Цялото ми семейство, с всичките роднини. В общината от години насам не мога да се отърва от всякакви проверки. Мисля, че са объркали общината”, посочи кметът.

Видео: „Булфото”

Искендер е единственият общински кмет в Хасковска област, който декларира подкрепа към почетния председател на ДПС Ахмед Доган, а акцията отекна и в кулоарите на парламента.

„В тази ситуация е повече от видно, че това е предизборна бухалка за създаване на психоза и за натиск”, заяви председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase