Близките на загиналия заявиха, че ще търсят правата си по съдебен път

До момента не е имало отворени шахти в района на инцидента със загинал велосипедист в Пловдив. Това твърди шефът на ВиК Антон Гълъбов.

Припомняме, че в неделя мъж почина след падане в необезопасен обект на бул. „Александър Стамболийски” в града под тепетата.

„ВиК е възложител на мащабен проект, който ще реши въпросите с отвеждането на канализационната и дъждовната вода. Успоредно с това възложихме и надзор - фирма, която да упражнява съответния контрол върху изпълнителите. Ние също извършваме такива проверки. Пак казвам, че лично съм бил почти всеки ден на място и не съм видял отворени шахти. Екип на ВиК дружеството извършва разследване. Ежедневно се извършва контрол. Разпоредили сме всички съоръжения, които са опасни по цялото трасе, да бъдат обезопасени до края на деня. Целият проект ще приключи до края на следващата година”, каза още Гълъбов в ефира на „Здравей, България” .

Мъж е починал след падане в шахта в Пловдив

Кметът на район „Южен” Атанас Кунчев обясни, че ремонтът е отговорност на ВиК.

„Не сме имали договорни отношения в този колектор. Не сме проверяващ орган. Там са събрани Онкологичният център, индустриалната зона, жилища, детска градина”, твърди Кунчев.

Близките на загиналия велосипедист заявиха, че ще търсят правата си по съдебен път. Припомняме, че преди година мъж стоя 16 часа заклещен в шахта в същия район. Той беше открит и спасен от случайни минувачи.

Повече гледайте във видеото.

Кой носи отговорност за смъртта на мъж, паднал в шахта в Пловдив

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase