В страната с машини ще може да се гласува в 9353 секции

ЦИК заличи регистрацията на партия „Национално движение за права и свободи – НДПС” за участие в предсрочните избори. Това е станало след подадено заявление за заличаване от самата формация. С това към момента регистрирани за участие във вота са 23 партии и 9 коалиции. Това обяви заместник-председателят на ЦИК Росица Матева на брифинг.

Наталия Киселова, Атанас Мангъров и Евгени Минчев в листите на „БСП – Обединена левица”

В страната машинно ще може да се гласува в 9353 секции, където избирателите в списъците са повече от 300. Местата извън страната, на които ще може да се гласува с машина, ще бъдат определени, след като изтече срокът за подаване на заявления за гласуване. Към момента са подадени и потвърдени 13 469.

От брифинга стана ясно, че на 19 септември ЦИК е приела решение, с което е задължила кметовете на общини и областните управители да унищожат всички ролки със специализирана хартия за машинно гласуване, които са останали неизползвани от предходни избори.

Доган ще води листата на „Алианс за права и свободи” в Кърджали

„Сиела Норма” е единственият кандидат, който подаде оферта за участие в дейностите по осигуряване на машинното гласуване. ЦИК, със свое решение, ги определи за изпълнител”, уточни Матева.

Предизборната кампания започва в 00:00 ч. на 27 септември. „ЦИК призовава всички партии и кандидати да провеждат една толерантна кампания, насочена към избирателите. Да не се нарушават добрите нрави и доброто име на кандидатите”, апелират от Комисията.


Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase