Депутатите влязоха в спор заради изслушването му

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков на изслушване в Народното събрание. Предложението на Хамид Хамид Илков да се яви незабавно в пленарна зала на Народното събрание беше подкрепено със 174 гласа „за“, нито един „против“ и 5 „въздържали се“. Чуха се и закани от народни представители, че ако Илков не дойде - ще отидат в кабинета му в силовото министерство. 

"Не мога да допусна, че министър не може да дойде. Искам да го задължите да дойде", посочи Хамид Хамид. Председателят на Народното събрание също посочи, че е недопустимо Илков да не дойде.

МВР започна подготовката за предсрочните избори

"Недопустимо е министърът да не се яви в залата, при положение, че неговата функция е да прави точно това. Ако трябва да се прекъсне заседанието, за да му стане ясно, че трябва да дойде тук", посочи Борислав Гуцанов.

"Ако министърът избяга - цялата група на "Възраждане" ще отиде в неговия лабинет. Той трябва да е наясно, че е министър на България, а не на малка олигархична група", заяви Костадин Костадинов.

След спорове за дневния ред, в крайна сметка изслушването започна с въпрос от вносителите. "Остават 30 дни до изборите, считаме че МВР не е сторило нищо за купуването и продаването на гласове. Никакви акции, нищо срещу превенцията", подчерта Петър Петров.

А министърът отговори: "Основна задача за нас са лицата, за които имаме данни. Те са изведени и са предприети всички действия, за да имаме поглед върху тях, така че да не участват отново в този процес. Към днешна дата имаме получени само два сигнала", разкри Илков. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase