Проверяват се частни адреси, търговски обекти и други места

Специализирана полицейска операция срещу търговията с вот и битовата престъпност се провежда в Бургас. Проверяват се частни адреси, търговски обекти и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност.

Открит е списък с имена, за които полицията предполага, че може би са свързани с нарушаване на изборното законодателство. На друг адрес са открити наркотици. Арестуваните са трима. И тримата имат криминално минало, свързано с купуването на гласове. От полицията уточниха, че схемата за купуване на гласове е същата, като предишни избори - в търговски обекти и заложни къщи в квартали със смесено население.

Полицията работи по всички получени към момента сигнали. „До момента имаме образувани 2 досъдебни производства и са задържани 3 лица”, заяви комисар Марин Димитров, началник на Охранителна полиция в МВР-Бургас.

Правителството приема решение за съхранение на машините за вота

Продължава и работата по пресичане на нелегалната миграция. На КПП-тата около морския град се правят проверки на автомобили. В тях участват екипи на „Охранителна", "Пътна", „Икономическа" и "Криминална полиция”, както и на бургаската жандармерия.

Акцията цели спокойното и сигурно протичане на предстоящия изборен процес.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase