В нощта преди изборите връщаме часовника с час назад

Предстои дълъг спокоен период с често променлива облачност, почти без валежи и с температури, близки до обичайните за октомври нива. До края на месеца по-голяма вероятност за незначителни есенни дъждове има на 16, 19 и около 25 октомври в изолирани райони на Източна и Южна България. Като цяло обаче, предварителните прогнози допускат суша с минимални сумарни валежи за почти цялата територия на страната.

1-2 дни след Петковден ще остане относително по-топло с дневни показания на термометрите до 24-25 градуса в обичайно горещите точки у нас. Втората половина на тази седмица ще е по-хладно. От североизток ще нахлува студен въздух, който ще понижи температурите. Около почивните дни призори термометрите ще показват стойности, близки до нулата с предпоставки за слани. Денем ще достига интервала 10-15 градуса.
 
В периода 21-23 октомври леко ще се затопли. Сутрините ще са мъгливи в ниската част на страната. Денем слънцето ще пробива, а температурите ще са между 15 и 20 градуса. С леки колебания обстановката ще се запази до края на месеца. Няма да липсват и по-упорити есенни температурни инверсии, които ще задържат мъглата сутрин. Подобни ситуации са причина и за концентрация на замърсители в атмосферата.

На 26 срещу 27 октомври предстои да се върнем към астрономическото време - ще върнем стрелките на часовника с 1 час назад.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК