Къде е въведена временна организация на движение?

От тази сутрин за движение е отворено кръстовището на булевардите "Черни връх“ и "Тодор Каблешков“, което е част от третия градски ринг на София. Движението по “Тодор Каблешков“ - между “Черни връх“ и ул. “Емилян Станев“, се извършва в две пътни платна двупосочно. Изградени са нови две ленти за автомобилно движение, има ново осветление и е резервирано бъдещо трасе за трамвай. Предстои поетапно полагане на хоризонтална пътна маркировка, с която ще се обособи бус лента.

Нов участък от бул. "Филип Кутев" облекчава трафика в центъра на София

Приключени са дейностите по изграждане на тротоара на южното пътно платно, осигурен е пешеходен достъп, озеленяване и велоалея. Има достъп и до ул. “Емилян Станев“. Работата по изграждането на бул. “Тодор Каблешков“ продължава в участъка от ул. “Емилиян Станев“ до ул. “Луи Айер“ с въвеждане на временна организация на движение.

Други ремонтни дейности по пътищата в София:

Следващата седмица предстои отварянето на моста на булевард „България“ за Околовръстен път. Според заявката на кмета Васил Терзиев, дадена вчера, това ще се случи на 20 октомври.

В края на месеца се очаква отваряне на кръстовището на ул. „Опълченска“ и бул. „Сливница“. Ремонтът там започна на 16 юли.

Предстои и приемателна комисия за ремонта на ул. „Йосип Щросмайер“ в столичния район „Илинден“, който започна на 13 юни и трябваше да завърши до 28 август. Първият етап на ремонта обхващаше участъка от ЖП линията Перник – София до ул. „Крум Стоянов“ и приключи през юни. 

Редактор: Мира Мирчева
Източник: БГНЕС