От 20 октомври е въведена временна организация за движение

От тази нощ е пусната частта от детелината на столичното Околовръстно шосе, която от няколко месеца беше в ремонт и предизвикваше задръствания.

Укрепването на съоръжението предизвика размяна на реплики между Столичната община и Агенция "Пътна инфраструктура", които продължават и до днес.

Пускат движението при детелината на бул. „България” и Околовръстното в София

Спорове за това кой отговаря за укрепването на моста до това как е изпълнен ремонтът и дали е безопасен. От 20 октомври съществува временна организация за движение.

Ден преди пускането на трафика Столична община категорично отхвърли твърденията на АПИ от петък и заяви, че укрепването на моста е безопасно и не застрашава живота на гражданите.

Като допълват, че укрепването е изпълнено прецизно и спрямо инженерните предписания. От Столичната община задават и няколко въпроса към колегите си от агенцията – „защо месеци наред не са изпълнявали задълженията си и чии интереси обслужват с постоянния си саботаж”.

От Агенцията заявиха, че движението ще бъде пуснато и въпреки че не са изпълнени изискванията за рамка за височина на камионите, удобството на гражданите е най-важно.

И допълват, че липсват ограничители против сблъсък в зоната на опорите на мостовото съоръжение, както и на рамка, която да ограничава преминаването на моторни превозни средства с висок габарит.

Въпреки споровете движението вече е пуснато, така че би следвало и трафикът в района да се облекчи.