Има задържани

Полицейски пунктове от рано тази сутрин има на входните точки в различни квартали на Русе. Поредна специализирана операция на МВР се провежда в хода на предизборната кампания.

От началото на предизборната  кампания в ОДМВР-Русе са получени 8 сигнала за нарушаване на изборното законодателство. По два от тях има досъдебни производства, а по един се извършват проверки, а останалите 5 са били неоснователни. Това заяви в ефира на „Здравей, България” началникът на отдел "Охранителна полиция" МВР – Русе комисар Димитър Вачков. Освен към противодействие на купуването на гласове, акцията е насочена към проверки на автомобили и търсене на хора, които са обявени за издирване.

МВР с актуална информация за купуването на гласове

Акция се провежда и в Сливен. Проверява се основно квартал „Надежда”. По думите на ст. ком. Димитър Кикьов от "Охранителна полиция" действията на полицията са насочени основно към противодействие на купения вот. Трима са задържаните в града.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В търговски обект са намерени два тефтера. В тях имало саморъчно изписани имена и суми. Някои от сумите били значителни, посочват от полицията, а други - между 200 и 300 лева. Жители на квартала обаче отричат да са получавали предложения за пари срещу гласуване.

От началото на кампанията до вчера са проведени 193 акции и има над 300 сигнала.

Повече гледайте във видеото.