Политиците коментираха терористичната атака от днес

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров осъдиха остро атентата в Анкара. Политиците коментираха терористичната атака от днес.

"Като председател на ДПС и председател на ПГ на ДПС изразявам дълбокото си огорчение от новината за терористичната атака, насочена към основното съоръжение на турската аерокосмическа индустрия (TAI) в Анкара. Това посегателство срещу живота и сигурността на невинни хора е удар срещу основните човешки ценности и демокрацията". Това заяви в позиция до медиите председателят на ДПС и ПГ на ДПС Делян Пеевски по повод терористичният акт Анкара.

"Всеки подобен акт на насилие и терор трябва да ни държи нащрек и да ни напомня, че основната ни мисия като политици е да гарантираме сигурността на хората и защитата на цивилизационния ни избор - демокрацията.  От името на всички наши членове и симпатизанти изразявам искрени съболезнования към семействата и близките на жертвите и пожелавам бързо възстановяване на пострадалите", допълва Пеевски.

Убити и ранени при нападение срещу комплекс на турската авиокосмическа компания в Анкара (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Ние от автентичното ДПС остро осъждаме терористичния атентат в Анкара! Изразяваме категорична позиция срещу използване на методите на терор и насилие за постигане на каквито и да било цели! В 21-ви век подобни методи нямат място". Това написа в пост на страницата си във Facebook Джевдет Чакъров. 

"Изказваме съболезнования на загиналите. Молим се заедно с близките на ранените те да се възстановят бързо. Изразяваме и своята съпричастност към правитерството в Анкара в борбата му срещу тероризма", добави той.

Редактор: Мира Мирчева