Ще духа слаб и умерен вятър от изток-североизток

В петък ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб и умерен вятър от изток-североизток. Сутринта на отделни места по поречията и котловините ще има краткотрайни мъгли, а по Черноморието – временно намалена видимост и ниски облаци. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 1 и 6 градуса, в котловините - до минус 2, за София - около 2. Максимални температури - между 16 и 21 градуса, за София - около 18, Русе и Ямбол – 19, Плевен, Велико Търново, Пловдив и Благоевград – 20 градуса, Сандански – 21.

Какво време ни очаква днес

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб и умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. На отделни места по-значителна ниска облачност и намалена видимост ще има в часовете преди обяд. Сутринта и до обяд ще духа най-често слаб вятър от север-североизток, но след обяд той ще се ориентира от изток-югоизток и ще бъде до умерен. Максималните температури ще са между 16 и 19 градуса, а тази на морската вода - 17-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над Балканите ще е ясно и слънчево, с приятни есенни температури. Максимални температури: София и Букурещ – 18 градуса, Истанбул – 19, Солун, Белград и Скопие – 21 градуса, Атина – 23. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

Редактор: Виктория Гетова
Източник: БГНЕС