Предполагаемият извършител е задържан

Задържаха мъж, заподозрян, че е залял със запалителна течност партиен клуб в град Кубрат. Това научи NOVA от Окръжна прокуратура. Мотивите за деянието му тепърва ще се изясняват. 

Хората от партийната централа при пристигането си в началото на изборния ден са усетили специфична миризма. Предполагат, че най-вероятно става дума за опит за палеж, защото цялата местна партийна централа е полята с течността. 

В района има видеонаблюдение. Предполага се, че заливането на партийната централа е станало рано сутринта или в малките часове на нощта срещу неделя.  

„Сезирани са и прокуратура, и полицията. Не обвиняваме никого. Просто призоваваме прокуратура и полиция да си свършат работата”, заяви Нигяр Кючукова.

Полицията дошла на място - направени са снимки и са снети обяснения от хората от клуба. Те нямат предположения, който би могъл да извърши този вандалски акт.  Но това не е първият път, в който клубът става обект на посегателство. В съботния ден той е бил облепен с плакати с номерата на друга партия. 

Изборният ден в Разградска област започна. Всички секции са отворили навреме с изключение на една - в Сеслав, където изборният ден започна с 15 минути по-късно, защото председателят на СИК си забравил ключовете.

СЕДМИЯТ ОПИТ: България гласува на парламентарни избори

Повече по темата гледайте във видеата.