Проблем с хартиената ролка на машината забави избора на Илияна Йотова

Как и за какво гласуваха държавниците? Служебният премиер и вицепрезидентът гласуваха преди обед. Проблем с хартиената ролка на машината забави избора на Илияна Йотова. Тя гласува, мотивирана от няколко причини - една от които е да намали тежестта на купения вот. 

„Смятам, че с моя глас се намалява търговията на гласове. Трябва много внимателно да помислим за българските граждани и всеки да отиде да гласува. Надявам се, че след изборите ще имаме силно правителство", коментира вицепрезидентът Йотова, минути след като упражни правото си на глас.

Йотова: Гласувах убедено, защото с моя вот намалява търговията с гласове

По нейни думи има възможност за преговори. „Когато едно общество трябва да излезе от криза, са нужни силни лидери”, посочи още Йотова.

Вицепрезидентът обясни, че е имала проблем с машината за гласуване - принтерът не е изкарал самата бюлетина, но след техническа намеса, всичко било наред.

Главчев: Гласувам за редовно и стабилно правителство

Димитър Главчев пък пусна бюлетина с надеждата най-накрая да се стигне до съставянето на редовно и стабилно правителство.  

„Гласувам за европейска и стабилна България с редовно, стабилно правителство, което да спазва Конституцията на страната и да се ръководи от интересите на народа”, коментира министър-председателят.

„Докогато е необходимо, ще стои служебното правителство, но се надявам да има редовен кабинет. Дотегна на всички и най-вече на избирателите”, коментира още премиерът.

Редактор: Габриела Винарова