Избирателната активност в 14-ти МИР е 36,80 %

В Перник секционните избирателни комисии ще изчакват реда си за предаването на изборните книжа след края на изборния ден в буферни зони. Това се прави с цел да се предотврати струпването пред Районната избирателна комисия.

Буферните зони са разположени в Двореца на културата, стола на община Перник и учебния корпус към Професионалната гимназия по облекло и туризъм. Изборният ден протече спокойно. 27 446 жители на област Перник са упражнили вота си до 16 часа днес. Избирателната активност е е 26,24 процента и е с 5 процента по-висока от изборите през месец юни.

Заляха със запалителна течност партиен клуб в Кубрат

"Към настоящия момент има подаден един сигнал по отношение на действия на СИК, които не могат да се отразят на действителността на вота. Указано е на комисията да предприеме съответните действия за отстраняване на нарушенията, като например не са разпределили функциите си писмено. Има две секции, в които е преустановено гласуването с машина. Това са 115-а и 49-а на територията на община Перник”, каза председателят на РИК Румяна Петрова.

Към 20:00 ч. избирателната активност в 14-ти МИР Перник е 36,80 %. За народни представители днес са гласували общо 38 513 души.  

Редактор: Цветина Петкова