По думите на Полина Витанова най-честите грешки са сборни

Започна предаването на проколите и бюлетините от секционните избирателни комисии столицата. Това се случва пред членовете на две Районни избирателни комисии в „Арена 8888 София“.

ПАРАЛЕЛНО ПРЕБРОЯВАНЕ: МЕЧ е новата партия в парламента, „Възраждане” и ПП-ДБ в битка за второто място

Към 23 ч. в 23 и 25 РИК са минали около 200 СИК. Според Полина Витанова до сутринта на 28 октомври би трябвало предаването да е приключило. "Обичайно се правят сборни грешки, те се получават в най-дългите сборове от цифри - 2 пъти по 28. Отново за съжаление се повтарят едни и същи неточности. Въвеждането на преференциите и на листите от 500 кандидата отнема време. 17 членове на РИК работят по приемането на книжа", заяви председателят на 23 РИК. 

По думите ѝ 12 машини днес не са стартирали. "В повече от половината СИК е имало проблеми с машините. Някои не са принтирали бюлетини, други са пускали празни, трети пък само отрязъци. Изборният ден премина спокойно, нямаше съществени сигнали за нарушения и като цяло те не бяха много", обясни Витанова. И допълни, че няма информация за проблеми с транспорта на секционните комисии.

138 от общо 634 секционни комисии са предали книжата си към 23:00 ч. По информация на NOVA проблеми с видеонаблюдението в столицата не е имало.