Подборът на най-подходящите уреди влияе върху ефективността на персонала и удовлетвореността на клиентите

За да бъде успешен един хотелски бизнес, той трябва да предлага комфорт и висококачествени услуги на своите гости. Основният елемент за постигането на висок стандарт за клиентите е правилното хотелско оборудване. Това, което директно влияе върху ефективността на персонала и удовлетвореността на клиентите, е подборът на най-подходящите уреди. По този начин бизнесът също остава рентабилен във времето. 

Как да изберете оборудване за хотел, спрямо вашите нужди?

Когато избирате оборудване за хотел трябва да обърнете внимание на Вашите нужди, на функционалността и ефективността на уредите, на баланса между качеството и цената и не на последно място - на тенденциите в индустрията.

Функционалност и ефективност

Функционалността e първият критерий, който трябва да ръководи избора на хотелско оборудване. Независимо дали става въпрос за оборудване на хотел и ресторант, или пък на стаи, най-големият приоритет е удобството на гостите и лекотата на работа на служителите.

Изборът на професионално кухненско оборудване, включващо конвектомати, хладилници, котлони и други, гарантира бързина и по-добро качество при обслужване на клиентите.

Баланс между цена и качество

Когато избирате хотелско оборудване е важно да намерите здравословен баланс между цена и качество. Евтините уреди изглеждат изгодни когато ги закупувате, но обикновено носят със себе си неприятности като високи разходи за поддръжка и подмяна на части, а най-вероятно и за разходи на енергия. За да получите дълготрайност и стойност от оборудването, заложете на марки, които предлагат гаранция и поддръжка и имат добро реноме на пазара за оборудване за хотели.

Тенденции в индустрията

Тенденциите в индустрията и тяхното следване може да бъде от помощ в това да направите хотелския си бизнес по-конкурентноспособен. Примери за такива тенденции са енергоспестяващите уреди и екологичните практики.

Инвестицията в LED осветление и уреди с нисък разход на енергия, значително намалява оперативните разходи, а уредите и мебелите, изработени от устойчиви материали, могат да привлекат гости, които истински ценят екологичните подходи.

Основни хотелски уреди за максимален комфорт и качество

Всяка зона от хотела изисква основни хотелски уреди, които да придадат максимален комфорт и качество, и да предразположат гостите.

Стаите например, трябва да бъдат оборудвани с удобни легла, ергономично бюро и стол, минибарове и сейфове. Ресторантите на големите хотели, изискват големи кухни с конвектомати, големи хладилници, голям брой котлони и прибори да приготвяне на храна. Ако имате спа зона, помислете за два вида сауни, джакузи, малък детски басейн и голям басейн за възрастни.

Кои са най-ефективните практики при избора на хотелско оборудване?

Нека ви представим едни от най-ефективните практики при избора на хотелско оборудване.

Дълготрайност и устойчивост на оборудването

Една от най-важните практики при избора на хотелско оборудване е да се инвестира в продукти с доказана дълготрайност. Изборът на издръжливи материали, устойчиви на интензивна употреба, е ключов за дългосрочната рентабилност на хотела. Например, масите и столовете за ресторантите трябва да са от материали, устойчиви на надраскване и разливания.

Избор на многофункционално оборудване

Многофункционалните уреди позволяват оптимизация на пространството и ресурсите. Например, конвектоматите могат да изпълняват няколко функции като печене, задушаване и грил. Мебелите с вградени хранилища или подвижни части улесняват подредбата на стаите.

Успехът на всеки хотел зависи в голяма степен от правилния избор на оборудване. Инвестирайте в качествени, функционални и устойчиви продукти, които да отговарят на очакванията на гостите и да улесняват работата на персонала. Балансирайте между цена и качество, следете актуалните тенденции в индустрията и винаги избирайте оборудване, което е дълготрайно и ефективно.

Редактор: Георги Генов