Как да спим правилно?

Снимка: Тhinkstockphotos

Снимка: Тhinkstockphotos

Учени обясняват колко важна е позата, за да се радваме на здравословен сън

Учени от медицинския университет "Алберт Айнщайн" в Ню Йорк изтъкват колко важна е позата, за да се радваме на здравословен сън.

Експерти определиха храните, които допринасят за здрав сън

Трябва правилно да се поддържа положението на главата и шията. За целта е много важна възглавницата, която ще изберем. Ако предпочитаната ни поза за сън е по гръб, тогава най-удачно е да се постави малка възглавничка под нозете, пише БТА.

Как да подобрим съня си?

Най-непрепоръчителното положение на тялото при заспиване е по корем. При тази поза вътрешните органи се подлагат на значителен натиск.

Жените спят повече от мъжете

Специалистите съветват правилно да бъде съставено разписанието на нощния отдих и строгото съблюдаване на циркадните ритми.

Кои спомени заличаваме по време на сън?

При друго изследване учени от университета в Сан Диего констатираха, че повишената температура на тялото през нощта негативно влияе на съня. При анормално повишаване на температурата с 1 градус по Целзий се стига до три случая на недоспиване сред 100 души на месец.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Години наред нямате никакви оплаквания от безсъние, лягате и моментално откъртвате в дълбок сън, а сутрин се събуждате свежи като китки и с желание да покорявате върхове, да се борите с тигри или поне да успеете да се качите на градски транспорт, което е почти същото. И изведнъж нещо се случва! Нощем започвате да се въртите като риба на сухо, да броите овце, да се чудите защо сънят не идва, и да нервничите, че часът вече е 3 през нощта, а вие все още не сте успели да дремнете дори и за 10 минути.