Робърт Патрик

Робърт Патрик

В ролята на агент Кейб Гало

Робърт Патрик в ролята на агент Кейб Гало – специален агент от американското министерство за вътрешна сигурност. Именно той докарва Уолтър О’Брайън от Ирландия, а след това работи с него в продължение на няколко години. Разделят се, когато Уолтър е 16-годишен заради цивилните жертви при нападение срещу Ирак, извършено с компютърна програма, която Уолтър разработва за хуманитарни цели. В пилотния епизод Гало наема О’Брайън и екипа му, за да помогнат на правителството да се справи със сериозен проблем в системата за контрол на трафика, а след това ги кани да станат помощен екип за трудни мисии.

Любопитни факти: Робърт Патрик е работил с някои от най-успешните актьори и режисьори през последните 30 години. Ролята, с която пробива, е на легендарния Т-1000 в „Терминатор 2“. Участвал е в  емблематични филми като „Умирай трудно 2“, „Последният екшън герой“, „Светът на Уейн“, „Огън в небесата“, „Копланд“, „Гангстерски отдел” и „Безумна любов“. Сред множеството му хитови участия в телевизионни продукции са „Звеното“, „Семейство Сопрано“, „Досиетата Х“, както и „От здрач до зори“, телевизионна адаптация на култовия филм.  Патрик е зодия Скорпион, роден на 5 ноември 1958 г. в Мариета, Джорджия. Има 25-годишен брак с Барбара Патрик, от който имат две деца.  Носител е на наградата „Сатурн“ за най-добър телевизионен актьор за участието му в „Досиетата Х“. 

За „Скорпион“ споделя, че е първият случай в кариерата му, когато е бил убеден предварително, че сериалът е роден да бъде победител и ще бъде хит. Сред най-тънките нюанси за него са развиващите се бащинско-синовни отношения с Уолтър. Може да бъде последван в туитър на @robertpatrickT2.