Катрин Макфий

Катрин Макфий

В ролята на Пейдж Дайнин

Катрин Макфий в ролята на Пейдж Дайнин – самотна майка на деветгодишно момченце. Тя е сервитьорка и едва свързва двата края, когато среща О’Брайън и екипа му. От О’Брайън научава, че синът й не е дете със затруднения, а всъщност е гений. Изглежда също, че изпитва чувства към О’Брайън, но трудно се справя с тях, тъй като Уолтър не вярва, че любовта и емоциите са реални.

Любопитни факти: Катрин Макфий е талантлива актриса и певица, която изгрява на сцената през 2005 г. в петия сезон на American Idol.  Добре позната е на телевизионната аудитория с участието си в сериала-мюзикъл „Smash“, продуциран от Стивън Спилбърг. Участвала е в „Стръв 3D“ и във „Флиртология“. Дебютният й албум заема второ място в класацията на Билборд  200 през 2007.Албумът става златен през 2008 г., а през 2009 г. печели Young Hollywood  Award за най-добра жена вокалист. Освен актьорската и певческа кариера, Макфий е страстен филантроп, работейки като говорител на организацията „Никога повече малария“. Родена е на 25 март 1984 г. в Лос Анджелис. 

Споделя, че любимите й моменти в „Скорпион“ са тези, които намират перфектния баланс между екшън и хумор и истинска драма и това го прави по-различен от всичко на телевизионния екран. Може да бъде последвана в туитър на @katharinemcphee.