Илайъс Гейбъл

Илайъс Гейбъл

В ролята на Уолтър О’Брайън

Илайс Гейбъл  в ролята на Уолтър О’Брайън – гений с коефициент на интелигентност 197, който в пилотния епизод се бори да закрепи компанията си „Скорпион”. Той е лидерът на екипа, а агент Гало е човекът, който го довежда от Ирландия в Америка, след като О’Брайън хаква компютрите на НАСА, за да вземе отпечатъци за стената си. Докато работят заедно в продължение на няколко години, О’Брайън се разделя с Гало на около 16-годишна възраст, след като около 2000 цивилни са убити при бомбардировка на САЩ в Ирак с помощта на софтуер, осигурен от О’Брайън за цели, които той първоначално смятал за хуманитарни.

Любопитни факти: Илайъс Гейбъл е роден на 8 май 1983 г. в Лондон. Той е от алжирски произход, но споделя, че има и индийски гени. Като страстен музикант, Илайс е гений във владеенето на американски акценти и регионални диалекти. Последните му участия са в „Z-та световна война“,  „Брутална година“, „Фантоми“ и „Интерстелар“. Участвал е и в телевизионните продукции „Игра на тронове“ и „Борджиите“. През 2005 г. е номиниран за „Най-добър телевизионен новобранец“ на Британските национални телевизионни награди. 

За ролята си на Уолтър споделя, че особено го вълнуват малкото моменти, в които пресъздава неговата уязвимост, защото той не я показва често. Може да бъде последван в туитър на @ElyesGabel.