БАШАР РАХАЛ

БАШАР РАХАЛ

в ролята на МИРОСЛАВ

Мирослав е шефът на бригадата – баш майсторът. Само той преговаря за цени и срокове с клиентите. С хитрост и находчивост винаги поема нови и нови обекти, като издейства максимално заплащане за цялата бригада. Постоянно има под ръка „свой човек“ навсякъде, където му е необходимо и решава проблемите бързо и лесно. Миро е кадърен майстор и харесва своята работа, а колегите са негови приятели, на които много държи. Кум е на Виктор и бащински покровителства най-младото момче в бригадата – Пепи.

Миро е народен човек, здраво стъпил на земята, обича традициите. Глава е на семейство, в което цари строг патриархат. Обича жена си Даниела и своята дъщеря Ивана, която му е слабост. Момичето съвсем скоро ще бъде абитуриентка и Мирослав прави всичко възможно да й организира най-хубавия бал, какъвто самият той не е имал. Мечтае да я види как следва медицина и става лекар.

Навиците и нагласите на Миро са дълбоко закотвени в миналото, което постоянно го дърпа назад и той не може да приеме, че светът се променя, а поколенията имат различни виждания и мечти. Миро повече от всичко иска да задържи контрола върху собствения си свят и своето семейство, но и той си намира майстора.