В ролята на Лили

Една от любимите актриси в България, позната от киното, театъра и телевизията Елена Петрова е в ролята на Лили. Макар и родила 2 деца, Лили продължава да изглежда добре, последните 10 години не е работила и се е грижила за себе си като жена. Не е лишена от характер и стъпката към развода, която е предприела, показва, че не се плаши да рискува, щом е в името на щастието.

Лили е добра и красива жена на средна възраст, майка на две момичета. След неуспеха на първия ѝ брак Лили живее с чувство за вина, че може би тя не се е справила добре. Бори се с несигурност и неувереност. Дълго време е живяла в сянката на първия си съпруг – професор от гръцки произход, който винаги е бил по-умният, по-успешният и по-опитният. След развода с него тя се чувства така, сякаш животът ѝ е пропилян.

Понякога се чуди дали може да бъде нещо повече от добра домакиня, която се грижи за децата си, но всъщност в нея има много повече живот и страст, отколкото сдържаният професор е успял да отключи. Именно това е нещото, с което Христо я е спечелил отново. Когато е с него, тя се чувства жива и изпълнена с надежда за бъдещето.

Животът в чужбина я е направил по-широко скроена и либерална откъм убеждения. Вярва в правото на щастие, независимо от възрастта и обстоятелствата, възпитава дъщерите си либерално и с тях е по-скоро приятелка. Не е лишена от характер и стъпката към развода, която е предприела, показва, че не се плаши да рискува, щом е в името на щастието.

В новия етап от живота ѝ основните цели на Лили са вторият ѝ брак да проработи и да не пропилее любовта. Иска да се докаже като жена, съпруга, майка и професионалист. Иска да стане истински родител на трите момчета на Христо. Да преодолее несигурностите в работата, след като дълго време не е работила.