Алекс Сърчаджиева

Алекс Сърчаджиева

В ролята на Ася Сарафова - председател на родителското настоятелство

 

Стриктна, догматична, инициативна, отривиста. Болезнено критична и изискваща, смята, че моралната правота е винаги на нейна страна. Застъпница е на всевъзможни хуманни каузи и подготвя най-различни инициативи, но се превръща в истински деспот, докато ги организира. Не съзнава, че зад активността й се крие огромна суета. Фанатично следва собствените си правила и изисква същото от всички околни, обича да се налага.

Мъжът й е общински съветник, но в нейните очи това е изключително висока и отговорна позиция. Вярва, че с външния си вид трябва да пресъздава образа на първа дама, затова копира гардероба на известни политически съпруги. Облича и мъжа си по свое усмотрение, избира му нелепи вратовръзки, които според нея излъчват сила и вдъхват респект. Съветва всички как да си вършат работата.

Прикрива, че е неудовлетворена – и в любовта, заради безразличието на мъжа си, и в професионалния си живот, тъй като е можела да постигне повече. Най-големият й страх е да послуша инстинктите си и да се поддаде на изкушение.

Алекс Сърчаджиева играе в Сатиричен театър “Алеко Константинов“, но е позната и от малкия екран. Последните години е водеща на VIP Brother, но има много роли в киното, театъра и телевизията. Гледали сме я в “Пъзел“, “Шивачки“, “Женени с деца в България“, “Откраднат живот“ и др.