Силвестър Велячки

Силвестър Велячки

Сашко през очите на Силвестър Велячки

Моята роля е на Сашко - син на Пламен и Елена, внук на Евдокия. Той обича приключенията, много е любопитен. Привличат го забранените неща и затова често прави щуротии. Ако знае, че не трябва да се качи в лодка, той ще направи точно това. Често казва на приятелите си: “От шубе изпускате най-интересното.”

Сашко просто е магнит за пакостите. Има мнение по всички въпроси, даже и по тези, които още не разбира. Той обича движението, много е активен, винаги нещо върши. Умее да кара ролери и какво ли още не. Но баба му все го гони да учи и да чете книги.

Мечтата му е да направи успешен бизнес и сам да изкарва пари от някоя своя гениална мисъл. На морето дори пробва различни свои бизнес идеи, но те пропадат заради мързеливи съдружници. Умно, забавно и хитро момче. Знае как да се възползва от слабостите на възрастните, особено на баба си.

На мен Сашко ми е много симпатичен с това, че почти винаги е в супер настроение, все е щастлив. Харесва ми също, че е поел като своя отговорност да оправя всички семейни проблеми, които забелязва. Той мисли, че много неща зависят от него. Приличаме си по това, че и двамата сме доста нетърпеливи, но аз съм по-избухлив от него. Той е по-хитрият от двама ни. Малко ме дразни, че понякога се държи твърде детски, но все пак е по-малък от мен.