Димитър Баненкин

Димитър Баненкин

Герхард през очите на Димитър Баненкин

В “All Inclusive” аз съм в ролята на Герхард. Той се представя пред хората като половин немец и половин българин, който почива на родното Черноморие, но живее в Германия. Успява да впечатли властната Евдокия със своята начетеност, елегантност и финес. Евдокия е респектирана също и от адвокатската му професия. Тя съчувства на кризисното житейско положение, в което моят герой е изпаднал – току що изоставен от жена си. Всъщност истината е различна, но ще я видим по-нататък в епизодите на сериала.

Другата истина е, че Герхард лесно омайва жените със сладки приказки. Това му е дарба. И знае добре, че жените обичат с ушите си, затова винаги казва онова, което те искат да чуят. Той е хитрец по душа и с помощта на вродения си чар, успява да получи каквото пожелае по един много тънък и манипулативен начин. Поне за мен, това го прави интересен и многопластов. Герхард може да извади на всеки душата с памук. Но когато си постави цел, е хладнокръвен и безскрупулен, преследва я на всяка цена и е готов на всичко.

Разказите му за Германия са много забавни. Той дори твърди, че навремето е бил състудент с Ангела Меркел, с което предизвиква любопитството на мнозина от събеседниците си.

Опитах се да пресъздам този образ с известна доза симпатия, с малко насмешка и не на последно място – с ирония. От там тръгна подходът ми към Герхард. Мисля, че с него си приличаме само по отношение на комуникативността и дар словото. Казвали са ми, че имам някакво обаяние спрямо жените. Освен това, Герхард разказва за Германия, но аз в действителност съм живял там 23 години. Заминах като млад актьор. Не познавах никого, но срещнах чудесни хора и една част от живота ми премина в Бавария. Останалото е история, която си спомням с удоволствие, но обичам да гледам напред. А накъде гледа Герхард и каква е цялата истина за него, ще разберем съвсем скоро.