Петър Калчев

Петър Калчев

Йордан Парушев през очите на Петър Калчев

Моят герой се казва Йордан Парушев и е управител на 5-звездния хотелски комплекс на морето, където се развива голяма част от действието в сериала. Той е човекът, който разрешава на двете семейства да останат на територията на комплекса, въпреки че резервацията им се оказва невалидна. И това е най-голямата му грешка.             

Парушев е професионалист и за него няма нерешими проблеми, мислещ човек. Фокусирал се е единствено в работата, за да забрави, колко е самотен. Дъщеря му е студентка в Холандия, има собствен живот и все по-рядко се чуват, което много му тежи. Любезен, услужлив и възпитан е, но става нетърпелив в моментите, когато Чобанови и Сиромашки злоупотребяват с добрината му и нарушават правилата на комплекса. Въпреки това, Парушев запазва добрия тон и в повечето случаи проявява човечност към явно излъганите от туроператорската агенция туристи.

За моя герой имиджът на хотела е над всичко, той не може да допусне и най-малко петънце върху името на луксозния комплекс, тъй като от това зависи кариерата му. Още повече, че в момента тече състезание за най-добър хотел на Черноморието и повереният му комплекс се бори за приза „Хотел на годината“. Но, въпреки това, в ключовите моменти човечността при него надделява над служебните задължения. Всъщност това е вечната му вътрешна битка.

В Парушев ми харесва педантичността и изисканият му стил на обличане, с който изразява себе си. Но най-много ми допада сарказмът му – служи си често с него. Към образа подходих чисто интуитивно. Обикновено първо се хващам за начина на изразяване на героя и това много ми помага за изграждане на целия образ.

Може би си приличаме с моя герой по изразеното иронично чувство за хумор и по това, че никога не пием в работно време. Обаче, проблемите за него тепърва предстоят, защото Чобанови и Сиромашки го докарват до ръба на нервна криза със своите провокации. Как и дали ще се справи с натрапниците, предстои да видим.