Aлек Чурчич

Aлек Чурчич

Tони през очите на Aлек Чурчич

Тони е гаджето на Надя в София. Нищо, че е само на 18 години, самочувствието му е много високо, но без особено покритие. Той е самоуверен, разглезен, с доста възможности, материалист по душа, обича скъпите вещи и бързите автомобили. Тони е син на заможен татко, който бързо задоволява всеки негов материален каприз. Поради тази причина, моят герой си мисли, че всичко това е даденост, която просто съществува. Не може да понася скуката, опитва се да я убие с адреналин и удоволствия, търси вечен купон.

За мен той е класически пример за един симптом, който се среща при част от децата с богати родители, но не само. А именно, че тези деца понякога страдат от липсва на истинско родителско внимание. Затова аз си представих Тони като едно момче, което постоянно търси признание от другите. И във вечното търсене на признание, на него изобщо не му пука, какво точно трябва да направи, за да го получи и кой ще пострада, за да се случи това.

За него жените са трофей и той се държи така, сякаш може да има всяка, но е благоволил да се спре на Надя. Истината е, че тя му е интересна, защото му бяга и не му дава онова, което той желае.

Тони може да бъде изключително неприятен, когато пийне. Тогава самочувствието и егото му стават направо неудържими. А когато разбира, че Надя го е заменила с друг, се озлобява и не може лесно да приеме загубата, склонен е на много грозни постъпки.

Двамата с него сме диаметрално противоположни характери, като две различни вселени. Освен всичко друго, аз никога не съм бил от онзи тип “женкари”, какъвто той се старае да се покаже. Доста съм затворен в сравнение с него.

Като се замисля, има една единствена допирна точка между нас и това е точно тази жажда да бъдеш признат от другите. Но при мен тя е свързана единствено с това, че все пак съм актьор и се изразява по съвсем различен начин. Кой актьор не обича да му ръкопляскат?