Любомир Димитров

Любомир Димитров

Малък Тошко през очите на Любомир Димитров

Малкият Тошко е на 10 години и има доведен брат – голям Тошко, който също е на 10. Те са на почивка със семейството си на морето и се включват в детската банда. Тошковците са деца от предишните бракове на родителите си и е много забавно съвпадението на имената им. Разликата във възрастта на братята е само няколко дни, като моят герой е по-малък от другия, но пък по-едър от него. Двамата непрекъснато спорят за всяко възможно нещо.

Малкият Тошко действа много по-първосигнално и емоционално, докато брат му повече ги мисли нещата. Стилът на героя ми е супер забавен. Да си призная, подарих му моето чувство за хумор. По време на снимките най-лесно ми беше да изиграя мързела на Тошко. Но по-трудното за мен се оказа снимането на плажа, под яркото слънце, облечен в дрехи. 

По сценарий Тошковците се разболяват още в началото на почивката и родителите им забраняват да влизат в морето. Братята направо се побъркват от скука и затова появата на Сашко е тяхното спасение. Той успява да ги откъсне от цъкането в телефоните, защото те са направо някакви телефонни маниаци, като залепени са за екраните. Но заедно измислят какви ли не истински игри и забавни щуротии, много весело им става.

Малкият Тошко е най-големият противник на Вики, която се натрапва в бандата на момчетата. Той счита това за голямо нахалство. Според него е много тъпо мъжете да се мъкнат навсякъде с някаква женка, пълна излагация. Но тя яко е завъртяла главата на Сашко и моят герой не успява да я махне от бандата.