Леарт Докле

Леарт Докле

В ролята на Димитър (Боксьора) – Дясната ръка на Денис Топал за мокри поръчки

Боксьорът е лоялен и смел, на него може да се разчита, има силна интуиция, която рядко го подвежда. Без да е много начетен, той умее да преценява хората и ситуациите добре, предвиждайки накъде вървят нещата, хитър е. Биткаджия, нетърпелив и избухлив, склонен към агресия. Жените лесно му се лепят, защото излъчва чара на “лошото момче”.

Димитър тренира бокс от дете, израснал е в крайните квартали на София, където често се налагало да бъде част от законите на джунглата. Уважава йерархията и началника си и изпълнява съвестно всяка негова поръчка. Вътре в себе си е начертал много ясна линия, с която разграничава външния свят и своя личен, затворен, тесен кръг от близки и съмишленици. Трудно допуска до себе си нови хора, но е предан на тези от кръга на доверието – за тях е готов на всичко. Съответно и моралните му ценности са строго разграничени, в зависимост от това, дали става въпрос за близък човек или такъв от външния свят. Поради тази причина, за него не е проблем да сплашва, бие и да изпълнява мокри поръчки. Счита, че това е част от работата му и дълг към шефа.

Нещата се променят, обаче, когато се налага да действа против приятел или близък, тогава той се разклаща и изпада в депресия. Неговото убеждение е, че когато имаш “братя по оръжие”, ти трябва да ги подкрепяш до края и дори да влезеш в огъня заради тях.