За сериала

Новата криминална драма е първата родна поредица, която показва действителността в затвора. Сюжетната линия проследява драматичната съдба на една силна и смела жена, изправена пред тежка морална дилема, в опит да спаси детето си. Ужасяващ инцидент бележи завръзката на историята и преобръща живота на главните герои, поставяйки ги пред непосилни препятствия и напрегнати обрати.

„Клетката“ е разказ за силата на духа и втория шанс на фона на личната и семейна трагедия, . Поредицата засяга актуални обществени теми от родната действителност, сред които битката на малкия човек срещу корумпирана система, която превръща честни хора в престъпници. Повдигнат е и въпросът за борбата за запазване на достойнство в материалния свят, в който справедливостта винаги е на страната на парите. Освен че пресъздава тежките условия в затворите, сериалът е и метафора за вътрешната клетка, в която понякога живеем.

Продуцент и автор на идеята е Краси Ванков с компанията си „Hidalgo Productions“, която стои зад успеха на криминалната драма „Братя“.

Режисьори на лентата са Любомир Печев и Атанас Бончев-Наката, а в главните роли влизат обичаните актьори Гергана Данданова, Асен Блатечки и Мартин Димитров. В основния каст зрителите ще видят още: Жаклин Дочева, Явор Ралинов, Веселин Петров, Веселин Калановски, Димитър Баненкин, Филип Гуляшки, Мира Бояджиева, Иванка Шекерова, Яна Кузова, Детелина Стойчева, а също и новите открития за телевизионния екран - младите и талантливи актьори Маргарита Лъчезарова и Иван Горанов. Сценарият на сериала е дело на Александър Чобанов, Нина Кисимова, Диляна Крайнева, Пламена Велковски, Георги Иванов и Николина Любенова. Оператори са Георги Гвоздев и Николай Стефанов, а композитор на саундтрака с музиката към поредицата е Марио Балтаджиев.

Не пропускайте криминалната драма „Клетката“ от септември в ефира на NOVA.